Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

Quarantine 2: Terminal

2013.01.28. 15:45 scififanatic


MV5BMjE2MDMxODUxM15BMl5BanBnXkFtZTcwMDk4Mjk0Ng@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_.jpgHogy őszinte legyek, az első részét nem láttam a filmnek, így nem véletlenül eshetett meg az, hogy csak negyedóra utána esett le, hogy egy zombi horrorról van szó. Naivan azt hittem, hogy itt csak egy sima vírus fog elszabadulni, lesz pár kegyetlen jelenet, de alapvetően egy békés sci-fi jellegbe fog át menni a történet.

Ehhez képest azt történik, ( itt jön a nem túl lényeges, de mégis csak spoiler része a leírásnak) hogy már a kényszerleszállás előtt a gép fedélzetén átváltozik egy utas. Leszállás után aztán szépen karanténba vonják a bagázst. Ez volt az a pont, ahol 25-30 perc után azt hittem, hogy már mindent láttam és unalmas lesz a mű. Azonban dicséret illeti a készítőket, mert úgy tűnik jól átélték a film hangulatát. Nyilván viszonylag kevés pénzből, de mégis csak egy fordulatos cselekményt sikerült összehozni a behatárolt helyszínek, kevés szereplő és alacsony költségvetés ellenére is. Ami zavart, az az hogy persze mindig a lehető legrosszabb pillanatban változnak át zombivá a népek, meg mintha nem döntötték volna el pontosan a készítők, hogy most akkor a zombik hogyan is legyenek ebben a filmben. Párszor úgy tűnt, mintha beszélnének a zombik, volt olyan pillanat amikor macska nyávogást véltem felfedezni. (Igen, volt a filmben macska, de nem éppen a kérdéses jelenetben.)

Quarantine-2_Teaser.jpg

Szerintem ez egy jó film, elnézve a különböző oldalakat, véleményem szerint alul értékelik. Viszonylag fordulatos cselekménye van, meg-meg lepi a nézőt pár durva jelenettel, de tény hogy nem egy extrém horrorról van szó. Megjegyzendő, hogy nem voltak benne igazán gagyi jelenetek, amiket látva elgondolkozna az ember azon hogy mit is lát.  Én adnék erre egy 7/10-et. Azt hiszem valamikro majd megnézem az első részét is.

IMDB értékelés: 5.2

Port.hu értékelés: 4

Év: 2011

Torrent letöltés: Link

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr645048969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása