Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

Hülyék Paradicsoma (Idiocracy)

2011.11.02. 15:58 scififanatic

  

A film egy igen egyszerű gondolat köré épül: az emberiség a 2505-ös évre szépen lassan elbutul, mert csak a kevésbé tehetséges népségek szaporodnak. Mindez olyan méreteket ölt, hogy alig tudnak olvasni, számolni, beszélni az emberek, de ami a leglényegesebb nem tudnak értelmesen problémát megoldani. Ebbe a világba csöppen bele egy kevésbé jól sikerült katonai kísérlet eredményeképpen a főhős Joe Bauers (Luke Wilson) társával, Ritával (Maya Rudolph) Pont azért választották őket a hibernálási kísérletre, mert nem kár őket veszni hagyni, Joe egy minden téren átlagos figura, aki egész nap semmit nem csinál a munkája annyi, hogy a pentagon aljában nézi a tévét egésznap, Rita pedig egy útszéli prosti:).

 

Talán pont az egyszerűsége tette számomra annyira szórakoztatóvá a filmet, hiszen nem kell nagy észnek lenni, hogy erre az egy alapgondolatra rengeteg (jó) poént lehet építeni, amiben a film nem is fukarkodik. Ami a poénokat illeti, elég érdekes humora van a filmnek, a díszletek eléggé gagyik néha, a számítógépes animációk nincsenek túl részletezve, a színészi játéknak is vannak hiányosságai néhol és még sorolhatnám. A hátrányok ellenére, amit a „fuck”, „ass”, meg „butt” szavak kombinációjából ki lehet hozni felirat vagy reklám poénként, azt mind meg is teszi a film.

 

Maga a gondolat még akár reális is lehet, ha például az RTL-en vagy TV2-n látott esti bulvár híradókra gondolunk. Talán pont ez az, ami a készítőknek adta az ötletet… Amikor a főhős megérkezik, rögtön egy TV műsor bejátszást látunk a jövőből, ami színvonalát tekintve talán még a VV5-nek is alá megy. Hasonló dolgokkal bővelkedik végig a vígjáték (mozis jelenet, kirakatok, boltok nevei stb.).

Részemről én ez egy egyszer nézhető filmnek ítélem, amin azért lehet jókat szórakozni. mély mondanivalót ne nagyon várjunk egy alapvetően B vagy sokadik kategóriás amerikai vígjátéktól, de azért olvassunk sokat, tartózkodjunk a kereskedelmi csatornák túlzott nézésétől, okosodjunk. Ami számomra tényleg zavaró volt az az, hogy gyakorlatilag a felétől már lehetett sejteni a végkifejletet, igaz a történet sem volt túlbonyolítva. Én egy 7/10-et adnék rá, ami tekintve a honlap céljait, valószínűleg a jobb filmek közé emeli a „Hülyék Paradicsomát” itt a blogon.

 

IMDB értékelés: 6.4

Port.hu értékelés: 7.6

Év: 2006

Torrent letöltés: Idiocracy[2006]DvDrip AC3[Eng]-aXXo

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr93348099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása