Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

A mars szelleme (Ghosts of Mars)

2011.12.15. 18:22 scififanatic

 

John Carpenter egy kevéssé sikeres 2001-es horror-sci-fi filmje. Egy fél tucat katona érkezik egy marsi kolóniára, amit azonban korántsem találnak megfelelő állapotban. A lakosság eltűnt, és csak hamar rájönnek, hogy valamiféle testrabló szellemek irányítják a helyi lakosokat azokat zombivá változatva, akik mindenféle nem marsi lénnyel szembe szállnak.

Nem egy nagyon jó horror, de helyenként szórakoztató tud lenni. 2 hibát emelnék ki, ami engem ténylegesen zavart: egyrészt zavaró volt a díszlet megoldása, másrészt rossz volt a cselekmény menete. A marsi tájat a film nagy részében éjszaka látjuk, sötét égbolttal, de rikítóan vörös, szemmel láthatóan megvilágított sziklákkal, földdel. Talán ez nem is annyira hiba, de valahogy nekem nem iskerült a filmnek átadnia a marsi környezet érzését, főleg úgy, hogy nyilván az alacsony költségvetés miatt kispórolták az űrruhákat a filmből, azaz itt volt levegő a Marson. A másik idegesítő dolog a visszaemlékezések, az egész film úgy indul, hogy a főhős visszaemlékezéséből tudjuk meg az eseményeket, ezzel nem is lenne baj, de ezt 2-3 további visszaemlékezés követi a fő visszatekintésben. Ez egy tipikusan olyan dolog, hogy nem lett volna nehéz végig gondolni, kijavítani, de valahogy még sem történt meg.  A fent említett két dolgon kívül még talán a szereplők nevezetesen az űrzombik (vagy akármik) öltözete volt zavaró. Ez engem kicsit az igencsak „Zs” kategóriás Cyborg sorozatra emlékeztetett, és sok helyen a rossz alakításokkal, dialógusokkal, ahelyett hogy félelmetes lett volna a film szánalmas lett kicsit.

Összegezve egyszer nézhető a mű, de a 2001-es év színvonalát díszletekben nem annyira üti meg, nem egy jó film. A fent leírtak miatt ezért nálam ez 5/10. 

IDMB értékelés: 4.8

Port.hu értékelés: 5.1

Év : 2001

Torrent letöltés: http://ca.isohunt.com/download/92008345/ghosts+of+mars.torrent

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr263466661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása