Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

Alien Armageddon

2011.12.11. 17:01 scififanatic

 

 Jönnek a földönkívüliek leigázni az emberiséget, röviden ennyi ennek az igen csak „B” kategóriás remekműnek a tartalma. Nem is túl messziről, a Marsról érkeznek a Csillagkapu sorozat Goauld-jaira emlékeztető idegenek. Egyetlen céljuk-éhségük csillapítása, amire az egyetlen megoldást csak a génmódosított emberi hús jelentheti. A történet a Los Angeles-i történéseket ismerteti, ill. pár főhős néhány napját mutatja be, akik bekerülnek a rendszerbe, ill. később menekülnek a városon kívüli kihalt zónába az idegenek elől. A készítők szépen összelopták, amit lehetett, a földönkívüliek kinézete egyértelműen a Csillagkapuból hatása, az ötlet, hogy embert egyenek az engem a Bad Taste (Ízlés ficam) nevű 80-as évekbeli sci-fi-re emlékeztet, a borítón pedig egy utalást vélek felfedezni a nemrég megjelent Battle Los Angeles filmre.

Speciális effektek terén, amit lehetett mindent elrontottak a készítők. Nem tudom, hogy ez mennyiben az alacsony költségvetés oka, de annyi biztos, hogy egy rendes katasztrófa filmhez, vagy sci-fi-hez bizony kell egy minimum költségvetés. Elég gyengék voltak a számítógépes animációk, amin néha azért annyival tudtak segíteni, hogy legalább színesebb volt a jelenet. (Pl. a földhöz közeledő űrhajókat mutatva egész komoly nem létező csillagközi ködök veszik körül a Földet.)  Azonban volt ahol túl erőltették magukat, rettentő zavaróak voltak a fegyverek, "ratatatatata" végig, egy esztelen lövöldözés volt mindegyik tűzpárbaj, tipikus rosszul kitalált jelenetek voltak. A torkolattüzekről látszott, hogy kb. painttel rajzolták oda, úgy hogy majdnem az egész képet kitöltötte. Sok volt a lehetetlen jelenet, amit azért kis odafigyeléssel rendesebben meg lehetett volna oldani. Például nem hiszem, hogy ha rajtam van 50 kg páncél, akkor tényleg fejbe tudnak vágni egy méteres fenyő léccel úgy, hogy elájuljak. (Ha jól számoltam ez kb. 3-szor is működött a filmben.) Talán tényleg szándékos volt, hogy még az alapvető díszleteket is elszúrták, a börtöncellának például látszott, hogy nincs teteje, magyarul csak ilyen paravánszerű díszlet volt az egész, ahol a filmből kb. 30 perc játszódott. Tehát elég jelentős rész, ahhoz, hogy illet volna rendesen megcsinálni. A szereposztásról annyit, hogyha véletlenül pornó változat készül a műből nem nagyon kell új színészeket keresni. A filmben szereplő színésznők alakítását, megjelenését, ugyanis kb. olyan filmekbe várná az átlagnéző.

Rossz film, de azért lehet rajta nevetni, elsősorban a buta megoldások, na és persze a felesleges párbeszédek miatt. Én olyan 3/10 adnék ezen jó tulajdonságára való tekintettel.

IMDB értékelés: 1.6

Port.hu értékelés: még nincs

Év: 2011

Torrent letöltés: http://ca.isohunt.com/download/362012393/alien+armageddon.torrent

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr573455761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása