Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

A vikingek felemelkedése (Valhalla Rising)

2011.12.03. 00:18 scififanatic

 

Nehéz kategorizálni a filmet, nem mondanám, hogy egyértelműen kalandfilm, történelmi film, vagy éppen horror. Ugyan akkor nem véletlenül írok róla ezen a blogon, vannak horror szerű elemek a filmben, elég kegyetlenül kivégzik egymást a népek, a film elég nyomasztó atmoszférájában.

A film a kilencedik században játszódik valahol Skandináviában. A főhős egy furcsa látnoki képességekkel megáldott keresztény, akit a még a régi hitükben hívő vikingek tartanak fogva, azzal a célzattal, hogy különböző ellenfelek ellen harcolhasson és ezekre a harcokra fogadásokat kössenek. Azt hiszem nem spoiler ha azt írom, hogy a főhős hamar megszökik, és ezzel elindul a cselekmény.

Úgy gondolom a történet elég lassan haladt, 6 nagyobb részre volt osztva, keveset beszéltek a szereplők, pár fő cselekményt kivéve gyakorlatilag alig történt valami kis jelenetekben. Amiben viszont a film nagyon jó, az a sok szép tájkép, és a hangulatvilág megteremtése. Az atmoszféra tényleg magával ragadó, de ezen kívül szerintem sok filmkedvelőnek nem tetszik ez a film, mert látszólag értelmetlen a cselekmény. Részben osztom én is ezt a véleményt, a végére már egy kicsit untam a sok tájképet, kevés cselekményt, ennek ellenére összességében pozitívan vélekedek a filmről, 7/10, érdemes megnézni.

IMDB értékelés: 5.9

Port.hu értékelés: 6.5

Év: 2009

Torrent letöltés: http://ca.isohunt.com/download/187569045/valhalla+rising.torrent

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr413433006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása