Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

A dolog (The Thing)

2011.12.01. 23:34 scififanatic

 

Végre felkerült jó minőségben a Dolog című film remake-je, szóval elérkezettnek láttam az időt, hogy írjak róla. Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy remake, hiszen a film szinte teljesen megegyezik a ’82-es változattal. Noha elvileg időben az első film előtt játszódik, ugyan az a hangulatvilág, történet, teljesen megegyező környezet és hasonlóak a jelenetek is. Aki nem értene velem egyet abban, hogy ez egy remake, és azt gondolja, hogy 2. film szervesen illeszkedik az első történetbe, annak annyit írnék, hogy valószínűleg nem látta az első filmet. Az ugyanis az azzal kezdődik, hogy az utolsó túlélő norvég üldözi a kutya képében megjelenő szörnyet, amit persze akkor még az amerikai bázison nem ismernek. (Azt hiszem spolierezhetek nyugodtan, hiszen szinte mindenki látta a régi Carpenter klasszikust, nem is inkább a történet mindinkább annak tálalása a fontos és nem is nehéz kitalálni, ki lesz az utolsó tűlélő.) Az új filmben csak a csaj marad életben, és a szörny megsemmisül, ami kétségessé teszi a másik filmhez való kapcsolását, hogyan következik ebből a másik film első jelenete?

A fentiektől függetlenül, én elégedett voltam a filmmel, eltekintve attól, hogy remake-e agy sem. Voltak jó (és új) ötletek a filmben, ebből a szempontból a fogazat ellenőrzős, meg az űrhajóban üldözős jeleneteket emelném ki. Utóbbi amint fórumokon néztem sokaknak nem tetszik, de nekem az első filmben eléggé szúrta a szemem, hogy ott az a nagy űrhajó és nem fedezik fel. A többi részét tekintve sok volt a másolás: bizonyos kulcsfontosságú jelenetek koppra megegyeztek (a szörny holttestének elégetése, ha jól emlékszem a helikopter az első verzióban is hasonlóan zuhan le). Szó se róla sok hasonló jelenet, de hozta az előző film színvonalát, sőt a mai kor követelményeinek megfelelően gyorsabban haladt a cselekmény, amit én pozitív dolognak ítélek meg.

 

Összegezve a dolgokat, kellemes csalódás volt a film, rosszabbra számítottam. De be kell vallani, méltó utódja ez az eredeti filmnek, bőven megérdemel egy 8/10-et nálam.

IMDB értékelés: 6.5

Port.hu értékelés: 6.9

Év: 2011

Torrent letöltés: http://ca.isohunt.com/download/356041353/the+thing+2011.torrent

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr323430355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása