Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

Trancsírák (Tucker & Dale vs Evil)

2012.04.16. 12:09 scififanatic

 

Egyszerű, de érdekes vígjáték. Leginkább az általam „ifjúsági horror” filmeknek mondott horrorok paródiája lehetne. A tipikus történet a következő: pár egyetemista lemegy egy hétvégére valahova vidékre, és ott pár elmebeteg, szadista gyilkos legyilkolja őket. Mondanom se kell, hogy itt nem ez történik.  Aggódni azonban nem kell, a szereplők itt is meghalnak, csak egy kicsit máshogy.

A történet azzal kezdődik, hogy Tucker és Dale lemennek az új hétvégi házukhoz, útközben találkoznak pár egyetemistával, akik rögtön megijednek a zord külsejüktől. A cselekmény lényegében azzal kezdődik, amikor Dale kimentik az eszméletlen Elisabeth-et a tóból és elviszik a házukhoz. Ezt az egyetemista srácok, úgy értelmezik, hogy biztosan elrabolták, és rövidesen (kevéssé sikeres) mentőakciót szerveznek. Innentől meg kb. a fiatalok saját magukat gyilkolják le az ügyetlenségükkel.

Szerintem egész ügyesen meg volt oldva a két csapat közötti információs aszimmetria, ami végül a vígjáték jelleget adta. Egyszerűen zseniális volt, ahogy felnyársalták magukat az egyetemistáink, egyszerűen meglepően ügyetlen megmozdulásokkal tarkították a filmet. Mindehhez párosult még az, hogy Tucker és Dale ténylegesen úgy néznek ki, mint a legtöbb horror filmben a gyilkos. Hozzá kell tenni, hogy a ház berendezése is teljesen hű volt azoknak a filmeknek a hangulatához. Lényegében erre az egy dologra építették a humor részét a dolgoknak, de még sem tudott ellaposodni a történet a végére.

 

Szerintem ez egy jó film, az átlag amerikai horror filmeknél, amit kiparodizál a mű, sokkal nézhetőbb alkotás. Nem volt nagy költségvetése, de jól ki voltak találva a jelenetek és a történet, éppen ezért én egy 7/10-re értékelem.

IMDB értékelés: 7.6

Port.hu értékelés: 8.4

Év: 2010

Torrent letöltés: Link

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr264453240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása