Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

Kígyónő (Hisss)

2011.11.13. 21:47 scififanatic

 

 Régóta vártam már erre, egy igazi indiai horror. Más kérdés, hogy a film kicsit máshogyan alakult, nem is teljesen indiai, amerikai-indiai keverék. A horros film jellege sem túl erős, inkább csak egy tipikus amerikai sokadik kategóriás történet, de indiai környezetben

Maga a történet az indiai (inkább távol-keleti, ugyanis amint néztem elég sok kultúrában szerepel ez a figura) kultúrából, hagyományokból merít. A kígyóistennő Nagini elveszíti szerelmét a film legelején,(2 párzó király kobrát képzeljünk el itt) ugyanis szeretőjét befogja az amerikai fickó segítőivel.  Nagini értékes, hiszen magában rejti az örökélet kövét, ami az marikai kis nyugdíjasnak igen csak kell, lévén hogy hamarosan meg fog halni agytumor miatt. Miután párját elvesztette Nagini emberi alakot ölt, (elég jó nő lesz) és elmegy megkeresni a szerelmét.

Nincsenek előítéleteim az indiai filmekkel kapcsolatban, de amit vártam, az körülbelül valami ilyesmi volt. Ehhez képest, egy egész nézhető film lett, ahol Bollywood hülyeségei csak elvétve jelentek meg. A kígyónő meganimálása helyenként nagyon rossz volt, a vér meg nagyon gagyi volt. Egy horror filmtől azért elvárható, hogy rendes művér legyen, és ne valami rikítóan piros valami. A másik meglepő dolog az az volt [Spoiler], amikor a kígyónő rátalál másfél méteres műanyag királykobra szeretőjére, na ennél a résznél nem tudtam, hogy az erotikus résznél, hova tűnik a végén a kígyó… =D Hatalmas buktató még a történetben, hogy a legelején miért is nem együtt fogják be őket? Vagy akkor a a kígyónő szeretője más kígyóval volt? Na mindegy, úgy alakult, hogy akkor elmúasztották az elején a lehetőséget a gonoszok.

Ezektől eltekintve, a film csak szimplán volt unalmas és gyenge minőség. Maga a történet még egészen jó is lehetett volna, ha nem ennyire kiszámítható, már az első 15 percben sejteni véltem, hogy mi lesz a vége. A horror filmes vonulata gyenge volt, részben a már említett hiányosságok miatt, részben a kevés és gyakran felesleges agresszív jelenet végett. Ez szerintem tényleg nem egy jó horror, már ha annak lehet nevezni. 4/10-et adnék rá csak…

IMDB értékelés: 3.4

Port.hu értékelés: még nincs

Év: 2010

Torrent letöltés: ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr393375407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása