Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

2012: Jégkorszak (2012: Ice Age)

2011.12.12. 20:36 scififanatic

 

 2012-ben kitör a Hekla vulkán Izlandon, ami jelentős globális problémákat okoz. A hamu, amit a vulkán kibocsát, eltakarja a napot és jelentős lehűlést eredményez a Földön. Hamar elkezd terjeszkedni a jég, az sarkvidékekhez közel élők menekülésre kényszerülnek a lehűlés elől. A filmben egy család túlélésért folyó küzdelmét ismerjük meg, akik Kanadából próbálnak először eljutni New York-ba, hogy a családfő jól megmentse a pici lányát és annak barátját a közelgő jégkorszak elől.

Hát mit is mondhatnék? Gyakorlatilag a „Holnapután” koppintása, csak alacsony költségvetésből, buta megvalósítással. Tipikus B kategóriás katasztrófa film, nem annyira vészesek a számítógépes animációk, de a történet maga ritka unalmas. Semmi meglepetés, semmi fordulat, könnyen bealszik a filmen az ember. A terjedő jégről annyit, hogy igen vulkán kitörés okozhat lehűlést, a történt is már ilyen. Például 1815-ben a Tambora kitörése elég rossz termésű évet eredményezett… Persze az azért más, hogy itt gyakorlatilag órákkal a kitörés után hatalmas kilométer magas jégfalak tűnnek elő a semmiből. Ha ez még nem lenne elég, ezek ráadásul 200 mérföld per órás sebességgel képesek száguldani, jéghegyeket lövellve több ezer kilométer hosszan, ahogy beterítik a tájat. Gyakorlatilag a veszélyhelyzet csak ebből az előbb említett tényből adódott, ezelől menekültek a főhőseink is. Azonban megjegyezném, hogy amikor autóval menekültek a jégfal elől, akkor annak a sebessége lassulni látszott. A kedvencem még az volt, amikor az USA légiereje a jégfalat bombázta, volt pár csúnya a robbanás, utána számomra úgy tűnt, mintha a jégfal visszalőne, busz méretű hódarabokkal. (WTF????) A végéről annyit, (spoiler nélkül) hogy miért ott áll meg a jégfal ahol? Vajon ez az amerikai önbecsülés része?

Hosszan felesleges írni a filmről, a teljes rosszul megkonstruált abszurditás jellemző az egészre, sokszor nevetséges grafikával, unalmas cselekménnyel. Azt hiszem rászolgált az IMDB-n a 2 egész körüli minősítésre, nálam ez 3/10, mert azért tudtam rajta nevetni, írhatnám azt is: „annyira rossz, hogy már jó”.

IMDB értékelés: 2.4

Port.hu értékelés: még nincs

Év: 2011

Torrent letöltés: http://ca.isohunt.com/download/318485121/2012+ice+age.torrent

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr973458810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása