Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

A nő (The Woman)

2011.12.10. 20:09 scififanatic

Nehéz meghatározni a filmet, az eleje nem horror inkább drámaszerű, ehhez képest szép az átmenet, a végén már nagyon kegyetlen és meghökkentő horrorba megy át a film. Lényegében egy család életébe nyerhetünk bepillantást. A családfő, Chris (Sean Bridges) agya egyre inkább elborul, ezt csak tetézi, amikor megpillantja az erdőben a „Nőt”, aki valami erdőben felnőtt Maugli utánzat csak éppen egy igen vad viselkedéssel. Miután láncra veri az új házi kedvencet, a családját is hamar beavatja a dolgokba:

„Mit kaptál el? Egy pumát?

-„Annál sokkal jobbat, fiam.”

Igen, bizony sokan arra gondolunk most, hogy ez egy ilyen erőszakolós valami lesz, nagyjából helytálló ez a feltételezés. Ahhoz képest, viszont amire számítottam, egészen igényes volt a film, csak annyi horror jelenettel lepi meg a nézőt amennyivel szükséges. Az elején, mint említettem nem is igazán az agresszió, a kegyetlenség kap nagy szerepet, hanem az, hogy a családtagok hogyan viselik az új jövevény létezését. Különös hangsúlyt kap az, hogy milyen kiszolgáltatott lesz a nő, akit elkaptak, illetve hogyan vállnak egyre kegyetlenebbé, esetleg közönyössé a szereplők. Ekkor még úgy tűnhet, hogy ez egy normális család, azonban a film vége (és itt most véletlenül sem Spoilerezek), tartogat pár meglepetést a nézőnek, ami a végére teljessé teszi a történetet.

Szó se róla, nekem tetszett a film, a végét sajnáltam egy kicsit, nem igazán értettem a végkifejletet, úgy érzem nem volt eléggé kidolgozva az utolsó 20 perc, ami miatt horrornak hívhatjuk a filmet. A végén kicsit elvoltak csépelve a jelenetek, lehettek volna jobbak a sminkek, vér, mozgások stb., meg persze a végén nem értem a mondanivalót. Éppen ezért nálam csak 6/10, persze meg kell jegyeznem, hogy IMDB horrorhoz képest nagyon jó pontokat kapott, szóval úgy érzem sokaknak bejövős ez a film.

IMDB értékelés: 6.3 

Port.hu értékelés: még nincs

Év: 2011

Torrent letöltés: http://ca.isohunt.com/download/344681821/the+woman+2011.torrent

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr563454097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.12.11. 12:16:29

Ez neked meghökkentő? Láttál már igazi horrorfilmet? :) horrormirror.blog.hu/2011/12/02/tomoren_774 Ha pedig sci-fi fanatic a blog,akkor legyen tisztán az...

scififanatic 2011.12.11. 17:08:07

@mutant: Hadd döntsem el én, hogy a blogomon miről írok:) És igen számomra meghökkentő, ugyanis elég könnyeden indul és durva lesz. Nekem számít a váltás mértéke. De ha már meghökkentségnél tartunk javaslom nézd meg egyszer a Szerb filmet, az tényleg durva, noha nem kimondottan horror.
süti beállítások módosítása