Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

Halálfutam: A pokol tüze (Death Race: Inferno)

2013.02.01. 17:35 scififanatic



MV5BMTk0MTg1NTc3NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzY5OTM5OA@@._V1_SY317_CR8,0,214,317_.jpgTalán néhányan még emlékszünk a 2008-as "Halálosfutam" (Death Race) című filmre, Jason Statham főszereplésével. Nos, azóta készült ennek egy low budget folytatása 2010-ben "Halálosfutam 2" néven, de már nem Jason Statham, hanem "utánzata": Luke Goss főszereplésével. Február végén pedig megérkezik hozzánk a harmadik rész, ami a második film egyenes folytatása lesz. A költségeit tekintve, míg az elsőre 45 millió dollárt költöttek, a második, harmadik filmre is csak nagyjából 7-7 millió jutott. Ehhez mérhető az eredmény is. 

Részemről nem tartom nagy durranásnak a filmet. Viszonylag egyszerű története van, de kicsit talán egzotikusabb helyszínen. A film ezúttal a Kalahári sivatagban játszódik, ami egy első állomása lehetne egy globális turnénak. A verseny továbbra is egy akár halálos kimenetelű autó versenyt takar, ahol rabok versenyeznek. ;) Gyorsan kiderül a film elején, hogy Carl Lucas (Luke Goss) nem halt meg a második film végén, mi több a verseny új tulajdonosa Niles York (Dougray Scott) belőle akar egy új szuper gonosz versenyzőt faragni "Frankenstein" néven. Így újra együtt versenyez a csapat, Carl-t segítik a szerelői Goldberg (Danny Trejero) és Lists (Fred Koehler), valamint hogy szépség is legyen a filmben berakták másodpilótának Katrina szerepében a dél-afrikai modeltt Tanit Phoenix-et. Elvileg már csak egy versenyt kellene nyerniük, hogy ezzel megváltsák a szabadságukat, de az új tulajdonos ezt nem akarja engedni...

Azt gondolom, hogyha valaki kedvelt a franchise eddigi filmjeit (ideértve akár a '75-ös Death Race 2000" című filmet Stallonéval), az ezt a filmet is szeretni fogja. Túl fordulatos cselekménye nincs, az izgalmat nagyrészt a verseny jelenetei adják, ettől függetlenül próbálkoztak új dolgokkal. Nem feltétlenül a készítők egészséges gondolkodására vall, de például amikor a csajok harcolnak a versenyben való részvételért, az egy eredeti ötlet. A börtönnel is próbálkoztak természetesen, nagyjából a helyszínnek egy tipikus B-kategóriás barlang-börtön kombót képzeljünk el. Ezt azzal próbálták feldobni, hogy majdnem minden ott játszódó jelenetben volt egy kis csetepaté, ahol Luke Goss jól kiosztotta a helyieket. Meg természetesen a modell csajok is ott raboskodnak.

death-race-3-inferno_1.jpg

Ami engem zavart a filmben, azok a verseny jelenetek voltak. Itt-ott kicsit gagyi volt. Rá volt szerelve sok járműre egy-egy elég nagy ágyú, innentől elég zavaró volt, hogy ezek kb. 10 méterrel a kocsi elé tudtak csak lőni. Béna volt az a nagy helyzet... A másik dolog a kapuk kérdése volt. Ha átmentek bizonyos kapukon, akkor általában mindenféle trükk nélkül élessé váltak a fegyverek. Én azért erre azt mondanám, hogyha minden gépen előre néznek a fegyverek, akkor talán nem arra kellene törekedni, hogy elsőnek érjük el ezeket, nehogy seggbe lőjenek. Aztán a nézők is ott voltak még az elején. Ki az a hülye aki kiáll az útszélére integetni a versenyzőknek, amikor tudja, hogy éleslőszerrel tüzelhetnek rá a versenyzők?

Összegezve a dolgokat, ez egy nézhető film. Nem egy nagy alkotás, de ha szereti az ember a franchise-t akkor igenis jó kikapcsolódás. Én egy 6/10-re értékelem.

IMDB értékelé: 5.4

Port.hu értékelés: Még nincs

Év: 2012

Torrent letöltés: Link

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr825057068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása