Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

Végső állomás 5 (Final Destination 5)

2011.12.17. 18:47 scififanatic


A film azzal kezdődik, hogy egy cég dolgozói egy csapatépítő tréningre indulnak, amikor egy hídhoz érnek Sam-nek látomása támad, meglátja saját és barátai halálát. Ennek következtében sikerül időben figyelmeztetnie a munkatársai többségét és sokan le tudnak menekülni az őket szállító buszról, mielőtt a híd összedőlne. Ezt követően kezdődik a sorozatból megszokott bonyodalom, a megmentett 8 embernek meg kellett volna halnia a híd összedőlésekor, ebbe a halál nem nyugszik bele és egyenként elkezdenek meghalni a főszereplők.

Megmondom őszintén nekem a jellegtelen 3. és 4. rész után tetszett ez a film. Valahogy jobb volt a történet, érdekes volt, hogy új elvet vittek bele a cselekménybe. Ugyanis itt, ha megmenekülsz a halál elől úgy ahogy például a hídon történt, és utána magad helyett megölsz valakit, akkor tied az élet pályája és nem üldöz tovább a halál. Ha jól emlékszem erről az előző részekben nem volt szó. Ezt leszámítva a halálesetek elég kreatívek voltak, és bizony ezt meg lehet szokni. Mindig tudja az ember szinte a filmben, hogy mi fog történni, nyilván valaki meghal, de azért vannak meglepetések. A végén külön tetszett (Spoiler) a történet visszavezetése az első filmre, szerintem ez egy nagyon frappáns befejezés volt.

 Összesítve egy 7/10-et adnék rá, szerintem ez egy egyszer nézhető jó horror, nekem nincsenek nagy elvárásaim én relatíve jól szórakoztam rajta.

IMDB értékelés: 6.1

Port.hu értékelés: 6.5

Év: 2011

Torrent letöltés: http://ca.isohunt.com/download/362041445/final+destination+5.torrent

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr493471362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása