Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

Jégkalózok (The Ice Pirates)

2012.04.11. 00:08 scififanatic

 

Maga a film egy igen érdekes alkotás, lényegében a Galaxy Quest 80'-as évekbeli megfelelőjének tekinthető, csak kicsit (sokkal) gagyibb díszlettel. Lényegében arról van szó, hogy elfogy a víz (!) a galaxisban, ezáltal nagyon értékessé válik. A víz megszerzésére pedig kalózkodás indul meg, és mi pár kalóz történetét ismerjük meg, akik egy legendás hírű „hetedik” bolygót keresnek, ahol mindig van víz.

A mű szerintem elég „b” kategóriás, elég hozzá csak végig nézni a színészek felhozatalát. Ehhez mérten gyakran a színészi játék is igen gyenge, sok a felesleges párbeszéd. Az animációk hol katasztrofálisak, hol egész vállalhatóak. Nekem kicsit úgy tűnt, hogy a végére elfogyott a pénz, valószínűleg ezért tűnt úgy, hogy az utolsó jelenetekben a grafika már az 50-es évek színvonalát súrolja.

 

Miért érdemes hát nézni a filmet?

Nos, nem egy túl jó alkotás az be kell ismerni, de ha már az első tízperc hangulatát megszokta az ember, akkor már mindenen tud jól mulatni, egész egyszerűen annyira gagyi, abszurd jelenetekkel lehet találkozni.

A hangulatvilág szerves részét képezik a jelmezek. Úgy érzem itt kb. lerámolták az összes 

fellelhető olcsó kölcsönzőt. A lovagok láncingjétől elkezdve, a muskétás ruhákon át, a Mad Max filmeket idéző göncökön túl, egészen a színes hippi ruhákig minden van a filmben. Hab a tortán, hogyha már kalózok, akkor legyen nekik szablyájuk is! És valóban, fénynél gyorsabban száguldanak az űrhajók, de a robotok, meg a kalózok kezébe csak egy sima szablya jut, még csak nem is lézerkard. Ehhez mérten persze az birodalmiak is láncinget viselnek. A teljesen komolyan vehetetlen jelmezekhez jön még a sokszor nevetséges díszletek hatása.

Gyakorlatilag minden díszlet, jármű rendkívül igénytelen. Sokszor az volt az érzésem, hogy roncstelepből rakták össze a hátteret. (Sőt a sivatagi jelenetben biztosan egy roncstelepről hozták a felszerelést.) A járműveknél ez különösen szembetűnő volt, ahol is a jövőt idéző hatást a karosszériákra ráhajlított acél, de legalábbis valamilyen alumínium lemezek voltak hivatva érzékeltetni.

Összegezve a dolgokat nem egy vészesen rossz film, egyszer nézhető. Van benne sok kis apró pár másodperces jelenet, amiken lehet szórakozni. Mindehhez jön még egy egyedi hangulatvilág, amit az elfusrált díszlet és jelmezek nyújtanak. Szerintem ez a film éppen emiatt egy 5/10-et érdemel.

IMDB értékelés: 5.2

Port.hu értékelés: 6.7

Év: 1984

Torrent letöltés: http://ca.isohunt.com/download/206461553/the+ice+pirates.torrent

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr704382147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása