Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

The Divide

2012.04.13. 14:25 scififanatic

 

Egy atomháború elején járunk, a filmben egy kis, túlélésért küzdő csapat minden napjait követhetjük nyomon, a katasztrófa után. Lényegében arról van szó, hogy egy pár fős csapat bezáródik egy társasház alatti óvóhelyre, és ott próbálnak meg túlélni, persze rövidesen a bezártság kikezdi az embereket. Az óvóhely viszonylag jól kiépített, mert az egyik fickó Mickey (Michael Biehn), hosszú éve óta az atomháború túlélésére készült.

Nekem már a film elején egy első világháborús „best practice” jutott eszembe. Anno a katonák egy hordóba rakták a patkányokat, amiket a lövészárokból szedtek össze. Ezek aztán szépen felfalták, megölték egymást, és csak egy maradt életben, amit aztán többnyire elengedtek, mondván, hogy ez a „főnök”. Érzésre kicsit hasonló történt a filmben is bár nem akarok spoilerezni, úgy hogy azt írom inkább le, ami nem történt meg.

Végül is voltak hónapjaik, de akár heteik is, hogy kitalálják, hogyan juthatnak ki. Lett volna elég idejük végig gondolni, hogy meddig tudnak lent maradni a bunkerben, hogyan tudják beosztani az élelmüket és a vizüket, és persze mennyi idő alatt oszlik el annyira a sugárzás, hogy menekülőre lehessen fogni az elpusztult városból. Felállíthattak volna szabályokat is, amik alapján éltek volna ott lent összezárva.

 

Persze, ha minden úgy történt volna, ahogy leírtam, akkor nem lett volna érdekes a film. Ez a része jól volt kitalálva véleményem szerint, igaz az összezártsághoz nem kellett vona az atomháborús körítés. Ami problémát látok az a kívülről érkező katonák kérdése, nem volt kifejtve, hogy pontosan a fehér ruhások mit is akarnak csinálni. Ezt a szálat kicsit jobban is ki lehetett volna dolgozni, a 120 perces film alatt. (hasonlóan sok más dologhoz, így például a szereplők előéletének bemutatásához ez elég gyengén volt részletezve.) Aztán volt egy kis logikai hiba is: ha jól számoltam, 3 katonát csapnak agyon a bunkerben, de a film végén már csak 2 felszereléssel találkoznuk.

Összegezve a dolgokat, jó kis alkotás, szerintem sok helyen alul értékelik. Úgy gondolom egy 7/10-et teljesen megérdemel.

IMDB értékelés: 6.1

Port.hu értékelés: még nincs

Év: 2011

Torrent letöltés: http://ca.isohunt.com/download/380277261/the+divide.torrent

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr414409052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása