Sci-fi fanatic blog

A blogomon első sorban sci-fi filmekről, kisebb részben horror filmekről szeretnék leírásokat közölni, lévén hogy ezek állnak a legközelebb az ízlésemhez. Elsősorban a kevésbé ismert tudományos-fantasztikus filmekről írok élménybeszámolókat, de a továbbiakban is fogok leírásokat közölni a legújabb alkotásokról is. Inkább a véleményemet írom le, mintsem korrekt kritikát.

A vadász zsákmánya (Hunter Prey)

2011.11.08. 18:01 scififanatic

 

A Prometheus űrhajó lezuhan legénységével egy sivatagos bolygón, az űrhajójuk teljesen tönkre megy, alig marad ellátmányuk, még az általuk szállított fogoly megszökik. A túlélők azt a parancsot kapják, hogy feltétlenül fogják el élve a szökevényt, mire a segítség 90 óra múlva megérkezik. A 3 túlélő el is kezdi üldözni a prédát, de igen hamar felcserélődnek a szerepek és bebizonyosodik, hogy semmi sem az, aminek látszik. A film egy tipikus sci-fi-nek, vagy akár horror-nak ígérkezik az elején, pár fickó üldöz valami földönkívülit, ami ráadásul ügyesebb, gyorsabb náluk, és fokozva unalmunkat, mindezt egy hatalmas sivatag kellős közepén teszik. Szereplőből is kevés van, a földönkívüli táj és az animációk sem különösen változatosak. Mit tud hát mutatni ez a film, amit máshol nem láthat az ember?

 

Nos, a kulcs a storyban van (innentől spoiler veszély) először az üldözők szemszögéből látjuk a dolgokat, majd csakhamar rá kell jönnünk, hogy ki is a jó fiú a történetben. Amint halad előre a cselekmény szép lassan a film kezdete előtti eseményekre is fény derül. A préda fajtája utolsó egyede, fontos információkkal rendelkezik, amik akár az üldözők teljes népét is kiirthatják. Valahol pont ez a fokozatosság tetszett nekem a filmben, annak ellenére is, hogy 1 órán át csak a sivatagban menekülnek egymás elől, mégis tud valamit mutatni a film az egyébként kísértetiesen 21. századinak kinéző felszerelés, kiegészítők mellett. (PC fülhallgatónak kinéző headset-ek mellett, sima túrahátizsákok, meg ilyenek) Felszerelésről lévén szó, a filmben levő páncélok (a kiegészítőket leszámítva) egész ötletesek, nekem elsőre egy Boba Fett, birodalmi rohamosztagos jutott ezekről eszembe, amikor megláttam. Különösebben a szereplők maszkjaira, sminkjére sem panaszkodnék.

Mindent összevetve ez egy viszonylag alacsony költségvetésű sci-fi, kevés szereplővel, de viszonylag jó cselekménnyel és tűrhető animációkkal. Unaloműzőnek jó, ezért egy 5/10-et adok rá.

 

IMDB értékelés: 5.9

Port.hu értékelés: 1

Év: 2009

Torrent letöltés: http://ca.isohunt.com/download/212380965/hunter+prey.torrent

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sci-fi-fanatic.blog.hu/api/trackback/id/tr503363970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LOLka 2013.04.23. 09:31:46

A port.hu-s link nem erre a filmre vezet, ott nincs fent ez a film.
süti beállítások módosítása